úterý 25. listopadu 2008

Hromadná změna rozlišení fotek

Často se dostanete do situace, kdy potřebujete změnit rozlišení fotografie na např. 1024x768 z důvodu nahraní na nějakou webovou stránku nebo prosté zmenšení velikosti obrázku kvůli poslání emailem. V editoru v Zoneru to samozřejmě jde, ale když těch fotek budete potřebova změnit třeba 150x, tak dělat to jednu fotku po druhé není samozřejmě vhodné řešení. Abyste mohli provádět hromadnou změnu velikosti (rozlišení) fotek, postupujte následovně:

1. Otevřete si Zoner a označte fotky, které chcete zmenšit - buď prostým Ctrl+A označíte všechny fotky ve složce nebo pomocí Ctrl + levého tlačítka myši vyberete pouze některé

2. V menu Upravit vyberte položku Změna rozměrů

3. V otevřeném okně nastavte vše potřebné, zejména v části Převzorkovat obrázek vyberte buď v pixelech novou velikost obrázků anebo přepněte položku na procenta a můžete např. nastavit, že všechny obrázky budou nově poloviční oproti původním.

4. Po nastavení všech změn klepněte na tlačítko Aplikovat na vše

UPOZORNĚNÍ: Tato operace změní velikosti původních obrázků na disku, proto si před provedením změn zazálohujte původní obrázky jinam nebo výše uvedené operace dělejte s kopiemi obrázků.





Žádné komentáře: